Meny

Meny

TJÄNSTER UNDER PERIODEN 8.3.2021-18.4.2021

KÄRA KUNDER

VÅR RESTAURANG ÄR STÄNGD FÖR GÄSTER PÅ GRUND AV COVID-PANDEMIN. PÅ DETTA SÄTT STRÄVAR VI EFTER ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV VIRUSET OCH GARANTERAR EN SÄKER VÅR FÖR BÅDE VÅRA KUNDER OCH VÅR PERSONAL. VI SER VERKLIGEN FRAM EMOT DET ÖGONBLICK DÅ VI KOMMER ATT KUNNA ÖPPNA VÅRA DÖRRAR FÖR ER IGEN. LUNCH OCH TAKE AWAY MAT KAN HÄMTAS I BYNS BUTIK. FÖRHANDSBESTÄLLNINGAR VIA FORMULÄR (SENAST FÖREGÅENDE DAG) ELLER PER TELEFON (SAMMA DAG) ÄR ÖNSKVÄRT.

Tiirantas A-lagliga restaurang är öppen alla dagar om året. Vår meny ändras efter årstid enligt våra egna recept. Listan innehåller matfavoriter för både barn och vuxna, kyckling, fisk, kött och snacks. Vid beredningen av portionerna strävar vi efter att använda så många lokala produkter som möjligt. Listan innehåller t.ex. Läckert kött (läs mer) från frigående nötkreatur från gården Leipyöli i Perniö och rådjursspecialitet för en mera krävande smak. Mellan hamburgare, salladsdelar och sidrätter använder vi färska grönsaker från de närliggande gårdarna när säsongen tillåter.

Olika läckra hamburgare och snacks, som Siipiweikkos legendariska Hot wings i sås, kommer säkert också smaka bra för dem som vill stanna lite längre på kvällen. Till snack portionerna kan du välja mellan Tiirantas egna dopp majonäs som finns i gurk, chili och vitlökssmak. I vårt kök tillagas med vårt egna recept en utsökt pepparsås, som du kan få på sidan av alla portioner om du så vill. Alla måltider inkluderar kaffe / te. Förutom traditionella matdrycker (vatten, mjölk, surmjölk) inkluderar vårt urval en mängd mineralvatten, läsk, öl, cider, long drinkar och husetsviner som säljs per glas. Andra viner säljer vi i flaskor. (Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i prislistan).

Allergier och överkänsligheter
När du beställer ska du nämna matallergier eller överkänsligheter. Vi är särskilt försiktiga när vi förbereder en beställning för en allergiker eller någon som på annat sätt följer en specialdiet. Vår restaurang har dock enhetliga anläggningar för all tillverkning, i vilket fall det finns en risk för korskontaminering. Alla produkter stekta i olja kan göras i samma olja. Grillen används för att göra kött, fisk, kyckling, ägg, mjölkprodukter, grönsaker, panerade produkter och olika kryddor. Om det begärs förbereder vi portionen i en separat panna som ska rengöras efter varje användning. Produktinformation baserar sig på produkt innehållet från råvaruleverantörer och finns på begäran i restaurang kassan.